Beauty, Life & Travel

Burmai mindennapok

2015. március 18. 18:10 - Horváth_Éva

Burma lakosságának 90 százaléka buddhista vallású. A felnőttek, gyerekek nem kötelezően járnak templomba, hanem a mindennapi életük részét képezi.

A buddhistákra jellemző különleges nyugalom egyébként nagyon könnyen ráragad az emberre. A felnőttek nagyon sokat mosolyognak, a mindennapok apró örömeit 100 százalékosan élik meg, nem vágynak elérhetetlen dolgokra, teljesen felesleges használati tárgyakra csak egyszerűen élik az életüket és természetesen örülnek annak, hogy Buddhát imádhatják. img_5734.JPG

 

img_5731.JPG

A gyerekek is hihetetlenül közvetlenek és imádják, ha a turisták fotózzák őket. Több kisgyerek például kérte, hogy mutassam meg milyen fotó készült róla, ha tetszett neki a végeredmény akkor hagyhattuk abba a fotózást ☺

img_5755.JPG

img_5860.JPG

img_5702.JPG

img_5696.JPG

A gyerekekről még annyit, hogy buddhizmussal való ismerkedést nagyon korán kezdik, először 8-10 évesen kerülnek kolostorba - ezt persze még többször megteszik életük során, ki hosszabb, ki rövidebb ideig . A kolostorokban szigorú szabályok szerint telnek a mindennapok, reggel 4 órakor a szerzetesek elindulnak adományt gyűjteni, a kolostorba visszatérve közösen reggeliznek majd tanulnak, délben esznek utoljára, a délutánt pedig szintén tanulással és meditálással töltik .

img_6137.JPG

img_6140.JPG

A burmai emberek egyébként nagyon ügyes kezűek, csodálatos fafaragásokat készítenek, emellett értenek a festéshez, selyemszövéshez.  Én is rengeteg csodával tértem haza, mert egyszerűen nem tudtam ellenállni a sok szépséges tárgynak, szobornak.

img_5549.JPG

img_5547.JPG

img_5548.JPG

Külföldön mindig szeretek a helyi piacra ellátogatni, mert talán itt lehet legjobban belepillantani az adott ország kultúrájába, szokásaiba.. Rengeteg színes zöldséggel és gyümölccsel lehet találkozni, amelyeket az ember szívesen meg is kóstol és persze olyanok is akadnak amelyekkel inkább jobb nem barátkozni.

img_5722.JPG

img_5724.JPG

img_5717.JPG

Hozzáteszem én szeretem a legtöbb dolgot kipróbálni és a Burmában eltötött idő alatt soha nem volt gyomor problémám, ezért bátran ajánlom mindenkinek, hogy ismerkedjenek a gyümölcsökkel, ételekkel a piacokon is!

img_5726.JPG

img_5713.JPG

A piacokon lehet találkozni a thanaka fával, amit akár tűzifának is nézhetünk, a helyiek életében azonban ez egy fontos kozmetikum. A fa törzsét egy lapos kőhöz dörzsölik,  vizet adnak hozzá és ezt a fehér masszát kenik fel az arcukra. Minden nő szereti a divatot, nos itt a hölgyek különböző motívumokkal áldoznak a divat oltárán. A massza egyébként jótékony hatással is bír, véd a napsugárzástól, világosítja a bőr színét, sőt még ránctalanít is!

Én mégis azt hiszem maradok az itthon jól bevált kozmetikumaimnál ☺

img_5394.JPG

img_6089.JPG

img_6116.JPG

Köszönöm a csodálatos élményeket  http://www.onlinetravelservices.hu/

Következő burmai útra itt tudtok jelentkezni  (aki kedvet kapott hozzá) :)

http://www.onlinetravelservices.hu/ajanlat/235973/313/korutazas-burmaban

komment komment
Címkék: travel Burma

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása