Beauty, Life & Travel

Velence a romantika, avagy a kalandok városa

2014. május 15. 09:36 - Horváth_Éva

Mindig is imádtam a lagúnák városát, többször jártam már ezen a csodálatos helyen. Az összes utcát ismerem, tudom hol található a piac, ahol szombatonként Binomságokat lehet enni, hol van a legjobb pizza és kávézó, na és persze hol lehet vásárolni. Most mégis legújabb hobbim, a fotózás miatt vált érdekessé a különleges város.

Amint ezt már több helyen olvashattátok, nem a profi fotózás érdekel, csak szeretném megörökíteni azokat a helyeket, ahol járok, egy picit “tudatosabb módon”. Imádom az életképeket, tájakat, városokat, embereket !

De nyilván egyetlen út sem múlhat el kalandok nélkül, mert nem is ismernék magamra, ha nem történne valami meglepő . Egész napos utazásunk után - reggel 8 órakor indultunk autóval - alig vártuk, hogy megérkezzünk a szállodába, lefürödjünk és elmenjünk vacsorázni. De a probléma már Velence parkolójában kezdődött, mert nem tudtuk elérni a szállodát, ami mint kiderült (számomra), más szigeten található, pontosabban Lido di Venezián. Telefonon sem tudtunk kapcsolatot teremteni, de nem estünk kétségbe, végülis mindketten beszélünk angolul, és kézzel-lábbal az olasz nyelvvel is megbírkózunk.
Viszonylag gyorsan el is jutottunk a szállodánktól kb 200 méterre, mert a taxit nem engedték tovább a rendőrautók! El sem tudtuk képzelni mi történt, tűzoltók álltak a szálloda előtt, csövek futottak végig járdán, a belsejében pedig ömlött a víz! Naná, hogy kigyulladt a restaurálás alatt alló tetőszerkezet.

fotó 9.JPG

Vicces volt, hogy még égett a szálloda, mi bátran sétálhattunk ki-be, miközben a személyzet is szaladgált össze –vissza. Mondták, hogy nem tudjuk a szobánkat elfoglalni és át kell mennnünk egy másik szállodába. Azt még nem tudják hová fognak eszállásolni bennünket, mert 200 embert kell “szétszórniuk “ de mindjárt kiderül!!! Ez a mindjárt 3 óra volt, de mi még jól jártunk, mert volt aki 7 órája várt az új szállodájára.

fotó 4_2.JPG

Nagy nehezen este 9 órára sikerült átkeverednünk egy másik szállodába, ahol elmondták, hogy holnap biztos költöznünk kell, mert tele lesz a hotel:(

Nos így telt az első napunk. Egy picit szomorúan, de finom vacsival a hasunkban tértünk nyugovóra

fotó 2_2.JPG

Másnap el is indultunk csavarogni egy kicsit a kedvenc városomban.

fotó 14_1.JPG

fotó 3_1.JPG

fotó 4.JPG

fotó 11.JPG

fotó 5.JPG

fotó 12.JPG

Csodálatos idő volt, és Velence olyan volt, mint régen, egyedül a galambok hiányoztak .... Ki tudja mi lett velük? Legnagyobb döbbenetemre néhány ázsiai turista azt gondolta, hogy a galambok (már akik megmaradtak) a literes tej miatt is a kezünkre szállnak, és próbálkoztak rendületlenül himbálva a tejes dobozokat a kezükben......

fotó 2_3.JPG

 Anikor visszaértünk a szállodánkba, mondták hogy most pedig át kell költöznünk az eredetileg lefoglalt szállodába. Boldogok és szomorúak is voltunk egyszerre ....

már megint költözés, de végre ott lehetünk, ahova eredetileg érkezni szerettünk volna

fotó 1_4.JPG

Harmadik, azaz az utolsó napunkra ébredtünk Velencében, délután 1 órakor mertük elhagyni az egyébként még mindig füst szagú szállodát, mert szakadt az eső, de tényleg úgy szakadt, hogy alig lehetett valamit látni az esőtől. Láttátok már úgy a Szent Márk teret, hogy nem hemzsegnek a túristák, sőt nincs egyetlen ember sem a hatalmas téren? Nos íme....

fotó 8.JPG

 

Ennek ellenére én mindig rendíthetetlen vagyok, és az utazásaim során mindig megtalálom a szépségét minden helynek és szituációnak. Szerintem egyedi, kükönleges képeket készítettünk! Rendületlenül jártuk a várost 4 órán keresztül, addig, ameddig teljesen bőrig nem áztunk.

fotó 1_3.JPG

fotó 1_4.JPG

Elindultunk vissza a szállodába, de nagyon boldog voltam, mert Velence megint más arcát mutatta nekem. Ha azt kérdezitek szeretem–e a kalandokat, a különleges helyzeteket, amelyek másokat teljesen kikészítenek, a válaszom igen. Velem mindig történik valami, és minden utazásom így lesz izgalmas, egyedi, nem hétköznapi)) 

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása