Beauty, Life & Travel

A tökéletes babakocsi titka

2017. február 18. 20:42 - Horváth_Éva

Álmomban sem gondoltam volna, hogy egy babakocsi vásárlásánál még több, vagy legalább annyi szempontot kell figyelembe venni, mint mondjuk egy auto megvásárlásánál :)

Először őszintén megmondva el is borzasztott a hatalmas választék, mert minél nagyobb a kínálat, én annálnehezebben tudok választani.

img_9566.JPG

Persze minden üzlet a saját termékét dícséri, a kismamák pedig az általuk használt babakocsik hibáiról tudnak mindent. Sajnos így sem jutottam előrébb, pedig ropppant módon foglalkoztatott mivel tud többet egy félmilliós kocsi hasonszőrű olcsóbb társainál.

Mostanra azért már kikristályosodott, hogy itt is a brandet kell megfizetni (ugye eddig nem voltam jártas a babakocsikban, számomra ismeretlenek voltak a márkák). Például van olyan márka, ami az elmúlt években trendi formájának köszönhetően nagyon népszerű vált, a marketingre is sokat költöttek. Viszont több gyakorlott anyukától hallottam, hogy eszembe ne jusson olyat venni, mert egyrészt a gyerek (ha egy picit nagyobb is az átlagnál) nagyon gyorsan kinövi és a piacon fellelhető szinte legnagyobb súllyal bír, ami nem túl praktikus egy kocsiból ki- berakásnál, nem beszélve például a lépcsőzésről.

Szóval az információk áradatában úgy döntöttem, elmegyek egy bababoltba, ahol az egyik legnagyobb választék fellelhető. Ezúton is szeretném megköszönni az ott dolgozóknak, hogy többször is volt türelmük válaszolni a hülye kérdéseimre és minden alkalommal előlről átrágni a különböző opciókat !

Megpróbálom Nektek az én fontossági sorrendem szerint sorba rakni a legfontosabb tulajdonságokat. (ez a sorrend persze mindenkinél egyedi és az alaposabbak azért még találhatnak más opciókat is, nekem már ez is bőven sok volt).

 

  1. Mlyen legyen a színe (a legtöbben a semleges színt kedvelik, hogy a következő csemete is használhassa nemtől függetlenül)
  2. Milyen súlya legyen ( lépcsőnél, tömegközlekedésnél, autónál nagyon fontos )
  3. Vázszerkezet
  • karcmentes legyen
  • előre szűkülő vázat könnyebb irányítani
  • állítható legyen a tolókar a test magasságához
  • bevásárlókosár mekkora legyen
  1. Vannak-e tartozékiai, avagy multifunkcionális a babakocsi
  •         Autós hordozó

         van–e benne fejtámasz

                            - szűkítő betét

                            - gerinckiemelő párna

                           -  súlya ne legyen nagyon könnyű!!! Mert akkkor nem biztonságos

  •           Mózes
  •           Sportrész

                 – mennyire hosszú és széle

                 - van-e rajta esővédő, lábzsák

                  - van-e dupla kupolája, ami védi a babát az időjárástól

Álmomban sem gondoltam volna, hogy egy babakocsi vásárlásánál még több, vagy legalább annyi szempontot kell figyelembe venni, mint mondjuk egy auto megvásárlásánál :)

  1. Huzat impregnált legyen, télen, náyron, hidegben és melegben is lehessen használni
  2. 4 vagy 3 kerekkel legyen ellátva (a 3 kerék nagyon divatos, futáshoz is ezt használják a 4 kerék viszont sokkal stabilabb)
  3. Milyen terepen fogom használni
  • város
  • macskakő
  • dimbes-dombos

Nos leendő kismamák, sok sikert a válogatáshoz, a már leendő anyukák tapasztalatait pedig szívesen várom!

 Ha bármilyen segítségre van szükségetek keressétek a www.babaszafari.hu segítőkész eladóit !

 

komment komment
Címkék: life babakocsi

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása