Beauty, Life & Travel

Cinque Terrén vagyis az “öt föld” vidékén jártam

2015. május 24. 14:32 - Horváth_Éva

Cinque Terre Észak- Olaszországban található a Ligur-tenger partvidékén. Autóval Budapestről 10 óra alatt érhető el kényelmesen. Én mindenképpen ezt ajánlanám,  ugyanis az autópályát elhagyva csodálatos erdei és hegyi utakon közelíthejük meg a  a tündéri városkát Monte Rosso al Mare-t.

img_4351.JPG

Cinque terre valójában autóforgalomtól mentes 5 pici település, ahova csak a helyiek hajthatnak be gépkocsijaikkal. Mi Monte Rosso al Mare-ban szálltunk meg, ugyanis a városon kívül itt található egy parkoló, ahol az autónkat hagyhatjuk.

img_4353.JPG

Habár ez Cinque Terre legnagyobb települése, két óra alatt nagyon kényelmesen széltében-hosszában megtekinthető. Monterossónak van a leghosszabb strandolásra is alkalmas tengerpartja, úszni és fürdőzni vágyok mindenképpen itt szálljanak meg, ugyanis a többi kisvárosban ez nem lehetséges.

img_4368.JPGA tengerparti sétány  telis-tele van gyönyörű illatos virágokkal, az én kedvencem azonban egyértelműen a helyi citromfa virága, amely  csodálatos illattal árasztja el a környéket.

img_4358.JPG

Akik autentikus észak olasz városokat szeretnének látni, megtalálták a tökéletes úti célt, de azok is, akik túrázni szeretnének.  Cinque terre lenyűgöző utcái, színes kis házai, sikátorai csodálatos látványt nyújtanak. Ne feledkezzünk meg a helyi emberek kedvességéről sem, akik annak ellenére elkezdenek  beszélgetni az emberrel ha a másik fél nem beszéli az olasz  nyelvet. Széles mosollyal,  gesztikulálva folyik a társalgás és olyan nincs, hogy ne értenék meg egymást.

fullsizerender-1_1.jpg

A helyi lakosok életét  imádom figyelni egy-egy kávézó teraszáról, talán ez az egyik kedvenc elfoglaltságom ☺

img_4355.JPG

Ahogy már említettem autóval nem közelíthetőek meg a települések, viszont aki megfelelő kondival rendelkezik csodálatos ösvényeken keresztül juthat el a következő városba.

  • Monterosso Al Mare -ból Vernezza 1 óra 30 perc
  • Vernazza Corniglia 1 óra 30 perc
  • Corniglia Manarola 1 óra
  • Manarola Riomaggiore 30 perc

img_4363.JPG

 

Mi maradtunk a kényelmesebb hajókázásnál, mivel ezek a hajók 30 percenként indulnak, nagyon kényelmesen végig lehet járni velük a kisvárosokat 1 nap alatt.

Fontos megemlíteni, hogy az egyik városka Corniglia nem a tengerparton fekszik, hanem a tengerszint felett kb 100 méter magasságban, ezért ide csak vonattal lehet eljutni, a vonat természetesen a többi városban is megáll.

Riomaggiore a legdélebbi falu,innen indul a következő városba Manarolába a Szerelem Ösvénye.

img_4359.JPG

img_4360.JPG

A legtöbb Cinque Terréről látható fotó Manarolában készült, talán itt találhatóak a legszínesebb házak!

img_4361.JPG

img_4362.JPG

Az én kedvencem talán Vernazza, amelynek kis sikátoraiban csak egyesével férnek el az emberek, imádtam itt barangolni.

img_4364.JPG

img_4356.JPG

img_4365.JPG

Ezekbe a kedves kis olasz városokba mindenképpen érdemes ellátogatni egy hosszú hétvégén! Tenger, hegy, nyugalom, színek, illatok, szuper éttermek, kávézók, kedves emberek…..megéri az a pár óra utazás!

img_4366.JPG

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása